DHL ve Google, uluslararası sürdürülebilir taşımacılık için iş birliği yapıyor DHL ve Google, uluslararası sürdürülebilir taşımacılık için iş birliği yapıyor

Havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, dünyanın en iyi havayolu şirketlerini açıkladı. Listenin başında Qatar Airways yer alırken, Türk Hava Yolları 20. sırada yer aldı.

AirlineRatings'e göre 2024'ün “Yılın Havayolu Şirketi” Qatar Airways oldu. Doha merkezli havayolu, 2023'te Air New Zealand'ın ardından 2 numaraya düştükten sonra yeniden zirveye yerleşti.

Bu yılki liste, Orta Doğu ve Asya-Pasifik taşıyıcılarına hakim olsa da Avrupalı Air France/KLM sıralamaya 6 numaradan girdi.

AirlineRatings Genel Yayın Yönetmeni Geoffrey Thomas, sıralamayı duyurduğu makalede “İlk on için çok yakın bir puanlama olmasına rağmen Qatar Airways birçok kilit alanda bir numara oldu” dedi.

Qatar Airways ayrıca “En İyi Business Class” kategorisini beşinci kez üst üste kazanırken, Singapur Havayolları “En İyi First Class” ve Air New Zealand “En İyi Ekonomi Sınıfı” seçildi.

Web sitesine göre liste, büyük güvenlik ve hükümet denetimlerini, ürün derecelendirmeleri ve yolcu incelemelerinden güvenlik, filo yaşı ve olay raporlarına kadar 12 temel kritere göre belirleniyor.

AirlineRatings'e göre 2024'ün en iyi 25 havayolu şirketi şu şekilde sıralandı:

Qatar Airways
Korean Air
Cathay Pacific Airways
Air New Zealand
Emirates
Air France/KLM
All Nippon Airways
Etihad Airways
Qantas
Virgin Australia/Atlantic
Vietnam Airlines
Singapur Havayolları
EVA Air
TAP Portekiz
JAL
Finnair
Hawaii
Alaska Havayolları
Lufthansa / İsviçre
Türk Hava Yolları
IGA Grubu (British Airways, Iberia)
Air Canada
Delta Hava Yolları
United Airlines
American Airlines