Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ziyaretlerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önce Esenboğa Havalimanı yeni pist alanı inşaatında çalışan işçilerle iftar programında bir araya geldi. Burada konuşan Uraloğlu, "Nerede işçi kardeşlerimizle iftar yapabiliriz diye bir bakın dedik, hemen aklımıza Esenboğa Havalimanı'ndaki şantiyemiz geldi. Dolayısıyla bu akşam sizin sofranıza misafir olduk."2022 yılında bir süreç başlattık. 2023 yılının şubat ayında çalışmalara başladık. Burada yaklaşık 25 yıllık yap-işlet-devret ihalesini yaptık. Bir de 298 milyon avroluk devlet bir katkı sağladı. Bu inşaatları bitirdiğimizde Ankara'mızdaki kapasiteyi daha da artıracağız ve Ankara'nın yurt dışı uçuşlarına yoğun bir şekilde başladık. Bundan sonra da bittiği zaman daha yoğun bir şekilde Ankara'nın yurt dışı uçuşlarını geliştireceğiz. Kadir Gecesi'ndeyiz, kıymetli bir gece. Yine önümüzde bir bayram var. İnşallah bayramı huzur, kardeşlik, birlik içerisinde geçirmeyi Allahutaala nasip etsin. Araçlarıyla memleketlerine gidecek olan kardeşlerim mutlaka trafik kurallarına uysunlar. Sağ salim ailelerine, sevdiklerine kavuşsunlar. Sizlerin ailelerinizin de eşlerinizin, anne ve babalarınızın, çocuklarınızın bayramını kutluyorum. Şimdiden bayramınız mübarek olsun."  ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu ve DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin daha sonra Ankara Esenboğa kulesini ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında HTK-SEN Genel Başkanı Halil İbrahim SUNAÇ ve Genel Başkan Yardımcısı Fethi Barış AKSOY ile görüşen Abdülkadir Uraloğlu daha sonra  kendisine verilen hediyeyi kabul etti.

HTK-SEN gerçekleştirilen görüşme sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

Sn. Bakanımız Abdulkadir URALOĞLU ve Sn. Genel Müdürümüz Hüseyin KESKİN’in Esenboğa Havalimanı’na gerçekleştirdiği ziyarete Sendikamızı temsilen Genel Başkanımız Halil İbrahim SUNAÇ ve Genel Başkan Yardımcımız Fethi Barış AKSOY katıldı. Ziyaretiyle bizleri onurlandıran ve taleplerimize ilişkin pozitif yaklaşımlarıyla bizleri mutlu eden Sn. Bakanımıza ve Sn. Genel Müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Seyahat acentaları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı Seyahat acentaları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

AERONEWS24