Belgrad Havalimanı'na 16 eGate Kurulacak Belgrad Havalimanı'na 16 eGate Kurulacak

Avolon, Filipinler'in düşük maliyetli taşıyıcısı Cebu Pacific ile dört adet yeni nesil Airbus A330neo uçağı için bir satış ve geri kirala anlaşması duyurdu.

İlk uçağın 2024 yılının sonuna kadar teslim edilmesi planlanırken, son teslimatın ise 2026'da gerçekleşmesi öngörülüyor.

Avolon, 2012 yılından beri Cebu için bir uçak kiralayıcısı olarak faaliyet gösteriyor ve şimdiye kadar beş adet A320ceo, üç adet A320neo ve üç adet A330neo dahil olmak üzere toplam 11 uçağı havayoluna kiralamış durumda.

A330neo, önceki nesil A330ceo'ya kıyasla %25 daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonuna sahip, 13.300 km'ye (7.200 deniz mili) kadar artırılmış menziliyle dikkat çekiyor.

Cebu Pacific, bu yeni uçakları Asya ve Orta Doğu bölgelerindeki rota ağını genişletmek ve daha verimli, teknolojik olarak gelişmiş bir filoya geçiş yaparak karbon emisyonlarını azaltmayı planlıyor.

Avolon'un Başkanı ve Baş Ticari Sorumlusu Paul Geaney, "Asya'daki hava seyahatinin devam eden toparlanmasıyla birlikte, geniş gövdeli uçakların 2030'a kadar olan kullanılabilirliği giderek azalırken, müşterilere satış ve geri kirala işlemlerinde veya sipariş defterimiz aracılığıyla destek sağlama fırsatlarını sabırsızlıkla bekliyoruz," şeklinde açıklamada bulundu.