Almanya İçişleri Bakanlığı, Federal Polis teşkilatı için 44 adete kadar H225 helikopteri siparişi verdi. Bu rekor sipariş, 38 kesin sipariş ve ek olarak altı helikopter için opsiyonları içeriyor. Teslimatların 2029'da başlaması planlanıyor.

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even, "Almanya'ya helikopterlerimize ve özellikle H225 ailesine olan devam eden ve yenilenen güveni için teşekkür etmek istiyorum. H225'in Almanya'nın güvenliğine katkıda bulunacak ve ihtiyaç duyan vatandaşlarına yardımcı olacak olmasından gurur duyuyoruz," dedi. Even, "Bundespolizei, son yıllarda H225'e yaptığımız sürekli iyileştirmeler sayesinde modern bir helikopter bekleyebilir. H225, önümüzdeki on yıllar boyunca piyasada mevcut olan en gelişmiş helikopterlerden biri olmaya devam edecek," diye ekledi.

H225, 20 yılı aşkın süredir Alman Federal Polisinin hizmetinde olan H155 ve AS332 helikopterlerinin yerini alacak. Bu sipariş, pilotlar ve bakım personeli için sorunsuz bir geçiş sağlayacak. Sözleşme ayrıca eğitim araçları ve yedek parça paketlerini de kapsıyor.

KKTC'den Trabzon'a uçak seferleri başlıyor KKTC'den Trabzon'a uçak seferleri başlıyor

Yeni ve güçlü görev ve iletişim sistemi, gelişmiş durumsal farkındalık ve polis güçleri arasında sorunsuz veri iletimini garanti ediyor. Ayrıca, gelişmiş bir ana dişli kutusu ve genişletilmiş sağlık ve kullanım izleme sistemi ile donatılmış olup, güvenliği artırır ve maliyetleri düşürür. Maksimum kalkış ağırlığı 11.160 kg olan H225, 832 kilometreden fazla (harici yakıt tankları ile 1.107 km) artan bir menzil ve afet yardımı ve yangın söndürme gibi görevler için önemli olan 4.750 kg eşsiz bir dış yük kapasitesi sunar. Airbus Helicopters'in hedefi, helikopterin 2030 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir havacılık yakıtı ile uçabilmesi olup, bu hedef 2022 ILA Berlin'de zaten gösterilmiştir.

Alman Federal Polisi, pilot eğitimi için kullanılan tek motorlu H120'den, Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Ofisi adına acil tıbbi hizmetler gibi çeşitli görevler için kullanılan 40'tan fazla çift motorlu H135 aile helikopterine ve en son versiyonu H225 olan Super Puma ailesine kadar 94 Airbus helikopteri işletmektedir. Ortaklık, 1962'de Federal Polis (o zamanki adıyla Federal Sınır Koruma) Airbus'ın öncü şirketi Aérospatiale tarafından üretilen Alouette II'yi işletmeye başladığında başlamıştır.

11 tonluk çift motorlu kategoride endüstrinin en iyi menzil, hız, yük kapasitesi ve güvenilirliğini sunan H225, dünya genelinde her türlü hava koşulunda 6 milyonun üzerinde uçuş saati biriktirmiş olan Airbus Helicopters’in Super Puma ailesinin en yeni üyesidir. En son teknoloji elektronik aletler ve ünlü otomatik pilot hassasiyeti ile donatılmış olan H225, üstün dayanıklılık ve hızlı seyir hızı sunar ve çeşitli roller için uygun çeşitli ekipmanlarla donatılabilir.