Havalimanında bomba alarmı Havalimanında bomba alarmı

Dünyaca ünlü futbolcu Neymar Júnior, Brezilya'daki sel felaketinden etkilenen bölgelere destek olmak amacıyla özel jetiyle yardım gönderdi.

Neymar'ın PR-SMK tescilli Citation Sovereign tipi uçağı, Brezilya'nın başkenti São Paulo'nun Campo de Marte Havalimanı'ndan havalanarak, ağır yağışın en çok etkilediği şehirlerden biri olan Rio Grande do Sul'un iç kesimlerinde bulunan Santa Maria'ya ulaştı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımında forma giyen yıldız futbolcu, "Maddi durumunuz ne olursa olsun, önemli olan kalbinizde ne taşıdığınızdır. Bundan hoşlanmıyorum ve yaptığım veya yardım ettiğim her şeyi paylaşmayı sevmiyorum. Çünkü bunu kim yaparsa yapsın, bunu kalpten yapıyor ve nişandan dolayı değil. Bu yazının amacı insanları daha fazla yardım etmeye teşvik etmektir. Uçağımın pilotlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Brezilya'daki aşırı yağışlar sonucu Guaiba Nehri'nin taşmasıyla başkent Porto Alegre'nin sular altında kalmasıyla büyük yıkım yaşandı. Suyun derinliği, 1941'deki yıkıcı sel felaketinden bu yana rekor kırarak, 4,76 metrelik tarihi zirveyi aşarak 5,09 metre seviyesine ulaştı.