Airbus Defence and Space, kamu sektöründe siber güvenlik ve BT çözümleri sağlayan Alman şirketi INFODAS'ı satın almak için anlaşma imzaladı. İşlemin olağan düzenleyici onaylara tabi olduğu ve 2024 yılı sonundan önce tamamlanması bekleniyor.

Bu satın alma, Airbus'ın Avrupalı ​​ve küresel müşterilerinin yararına siber güvenlik portföyünü güçlendirmeye yönelik stratejik hedefini destekliyor. Artan dijitalleşme ve bağlanabilirlikle birlikte artan siber tehditlerle mücadele etme ihtiyacı, Airbus'ın gelişiminin önemli bir bileşeni haline gelmiştir. Son yıllarda grup, siber güvenlik yeteneklerini ve uzmanlığını sürekli olarak geliştirerek ürünleri, operasyonları, müşterileri ve ekosistemi için en iyi korumayı sağlamıştır. Bu kapsamda, Future Combat Air System (FCAS) gibi önemli programlar da dahil olmak üzere siber güvenlik alanındaki çalışmalarını güçlendirmiştir.

INFODAS, Almanya merkezli bir şirket olup, 250'den fazla çalışana ve yıllık 50 milyon Euro civarında bir ciroya sahiptir. Köln'deki genel merkezinin yanı sıra Berlin, Bonn, Hamburg, Münih ve Mainz gibi Almanya'nın çeşitli şehirlerinde de ofisleri bulunmaktadır. Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) tarafından onaylanmış bir BT güvenlik hizmeti sağlayıcısıdır ve SDoT Güvenlik Ağ Geçidi ürün ailesi gibi ürünleri gizliliğe kadar sınıflandırma seviyeleri için onaylanmıştır. Ayrıca, ürünleri Ortak Kriterlere uygun olarak sertifikalandırılmış ve ülkeye özgü başka sertifikalara da sahiptir.