Nürnberg Havalimanı'nda yaşanan hata sonucu, 83 yaşındaki bir yolcu yanlış uçağa yönlendirilerek Atina yerine Arnavutluk'a gönderildi. Havaalanı yetkilileri olayı kabul ederek özür diledi ve ailenin yanı sıra maddi destek sunmayı taahhüt etti.

Hava yolculuklarında planlanan varış noktasına ulaşamama sıkça karşılaşılan bir durumdur. Ancak Nürnberg Havalimanı’ndan kalkan ve hedefine varamayan 86 yaşındaki bir adamın başına gelenler oldukça dikkat çekiciydi.

22 Mayıs’ta gerçekleşen olayda, 83 yaşındaki bir yolcu, Nürnberg Havalimanı’ndan Atina’ya gidecek olan uçağa bindiğinde bir hata olduğunu fark etmedi ve sonunda kendini Arnavutluk’ta buldu. Havaalanı personelinin yanlış uçağa yönlendirmesiyle yaşanan bu olay, bir hafta boyunca ailesi tarafından endişeyle beklenen yolcunun Atina’ya varmamasına sebep oldu.

Yaşlı adamın Atina’da indirilmesi gereken noktada, oğlu onu boşuna bekledi. Özellikle kızı için durum şok ediciydi çünkü annesi ne Almanca ne de İngilizce konuşabiliyordu. Aile, havaalanının yardım hizmetlerine başvurarak durumu çözmeye çalıştı. Ayrıca, kadın tekerlekli sandalyeye bağımlıydı ve bu nedenle özel yardım hizmetlerine ihtiyaç duyuyordu.

Nürnberg Havalimanı’nın basın sözcüsü yardımcısı Jan Beinßen, yaşanan olayın üzücü olduğunu kabul ederek, “Havaalanı olarak, böyle bir durumun bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyoruz” dedi. Ayrıca, yaşlı yolcunun ailesiyle iletişim halinde olduklarını ve maddi ve pratik destek sağladıklarını belirtti. Yaşlı yolcuya tüm masraflarının karşılanacağı ve ek tazminatın verileceği sözü verildi.

Beş havalimanında aletli yaklaşmalar durdurdu! Beş havalimanında aletli yaklaşmalar durdurdu!