Türk Hava Yolları, Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Uluslararası Havalimanı'na yeniden uçuşlar başlattı.

2015 yılından beri devam eden siyasi kaos ve çatışmalar nedeniyle askıya alınan Trablus seferleri, Türk Hava Yolları tarafından 9 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Libya'ya yapılan bu yeniden uçuşların ardından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Afrika ile kültürel bağların devam ettirileceğini belirtti. Ekşi, "Türk Hava Yolları olarak, kıtalar arasında köprüler kurmanın heyecanını şimdi Libya'nın başkenti Trablus'ta yaşıyoruz. Tarihsel bağlarımızı olan Libya'ya yeniden sefer düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Gelişen pazar ve artan talepler doğrultusunda, Afrika'yı da kültürel anlamda zenginleştirmeye devam edeceğiz. Endüstriyel yatırımlardaki artış ile orta ve uzun vadede Afrika kıtasında turizm ve ticaretin öneminin artacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

THY, Trablus'a yapılacak seferler için özel fiyatlar sunacak. 23 Mart-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak biletlerle 28 Mart-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul'dan Trablus'a 379 dolardan, Trablus'tan İstanbul'a ise 299 dolardan başlayan fiyatlarla seyahat edilebilecek.

Bu seferler Boeing B737 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek ve haftada üç gün, salı, perşembe ve pazar günleri yapılacak. Türk Hava Yolları'nın bu adımı, bölgedeki ulaşım ve turizm sektörüne katkı sağlamayı amaçlıyor.

Türk Hava Yolları
Türk Hava Yolları
Türk Hava Yolları