TAV Havalimanları Holding, Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı. 

TAV tarafından daha önce yapılan duyuruya göre; ‘vakıf kurulması’ önerisini Genel Kurul onayına sunulacak.

TAV Havalimanları Holding, Olağan Genel Kurul Toplantısı'na Sani Şener, Serkan Kaptan, Franck Mereyde, Burcu Geriş, Hakan Öker, Aylin Selen, Filiz Demiröz ve Ebru Çapa katıldı. Olağan Genel Kurul Mehmet Erdoğan'ın Divan Başkanlığı'nda başladı.

Sarıyer’deki Vadi İstanbul’da bulunan şirket genel merkezinde geçekleştirilen toplantıda ayrıca şirketin kâr dağıtım politikası çerçevesinde hazırlanan ‘2023 kârının dağıtılmaması’ konusundaki Yönetim Kurulu’nun önerisinin kabulü değiştirilerek, kabulü veya reddi de onaya sunulacak. 

Görev süreleri sona eren Yönetim Kurulu Üyeleri yerine, bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri de dâhil olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri’nin seçiminin yapılması ve görev süreleri belirlenecek.

Toplantıda, şirket tarafından vakıf kurulması da Genel Kurul onayına sunulacak. 

Olağan Genel Kurul'da kar payı dağıtılmamasına karar verildi.

KAR PAYI DAĞITIMI

Kar payı dağıtımı konusundaki soruları yanıtlayan TAV İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO'su Burcu Geriş, kar payı dağıtım politikalarının net karın yüzde 50'si olduğunu ifade etti. Geriş, son yıllarda kar payının dağıtılmama nedeninin son yıllardaki Covid etkisi olduğunu belirterek önümüzdeki yılların yatırım programı ve nakit ihtiyacının göz önünde bulundurularak önce yönetim kurulunda karar alınarak daha sonra Genel Kurul onayına sunulmasıyla netleşeceğini söyledi.

TAV Havalimanları Holding