Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak girişimi SunExpress, 2023 yılında bir önceki yıla göre %21 artışla 1,8 milyar euro gelir elde etti. Hava yolu, doluluk oranını %85 gibi yüksek bir seviyede tutmayı başardı ve 2024 yaz sezonunda tarihinin en geniş uçuş ağına ulaşmak için 28 yeni rota ekledi.

SunExpress CEO'su Max Kownatzki, Türkiye'nin seyahat severlerin gözünde hala en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olduğunu belirtti. Yüksek talebin 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da rezervasyon rakamlarına yansıdığını ifade etti. Kownatzki, Türkiye'nin geniş aktivite seçenekleri, farklı deneyim imkanları ve fiyat-performans oranıyla ideal bir seyahat noktası olduğunu vurguladı.

2024 yaz programı kapsamında 28 yeni rota ekleyen SunExpress, koltuk kapasitesini %19 oranında artırarak Avrupa ile Türkiye arasında en geniş uçuş ağına sahip oldu. SunExpress, toplamda 35 ülkede 200'den fazla noktaya tarifeli seferler sunuyor.

Ayrıca, Türk Rivierası'na 18 yeni rota ekleyen SunExpress, Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından toplamda 67 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Anadolu-Avrupa uçuş ağına 10 yeni uluslararası rota ekleyen SunExpress, Anadolu'dan Avrupa ve Orta Doğu'ya direkt uçuşlar sunuyor.

SunExpress, 2023 yılında 12,6 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı ve bu yıl 15 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Kownatzki, Türkiye'nin yıl boyunca ziyaret edilen bir destinasyon olmasına katkı sağlamayı ve Türkiye'nin turizm potansiyelini yurt dışında tanıtmayı sürdüreceklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl Almanya'dan Türkiye'ye seyahat eden ziyaretçilerin %50'sinden fazlasını taşıyan SunExpress, Türkiye'nin ikinci en büyük pazarı haline geldi. SunExpress, büyüme stratejisi doğrultusunda 2025 yılı sonuna kadar yaklaşık 1300 kişiyi istihdam etmeyi planlıyor ve filosunu 2035 yılına kadar iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Sunexpress 2024 Yeni Hatlar