Singapur Havayolları'nın düşük maliyetli iştiraki Scoot,  Azorra tarafından teslim edilcek dokuz yeni Embraer E190-E2 jetinden ilkini teslim aldı.

'Explorer 3.0' olarak adlandırılan E190-E2'nin teslimatı, Singapurlu bir taşıyıcının filosuna ilk kez bir Embraer jeti eklemesidir. Havayolunun E2 hizmetleri, Mayıs 2024'te Explorer 3.0'ın Tayland'ın Krabi kentine ilk uçuşuyla başlayacak.

Mart ayında Scoot, yeni Embraer jetlerinin izleyeceği ilk altı rotayı açıkladı ve ikinci bir Embraer jetinin de Nisan ayında teslim edilmesi planlandı.

Scoot İcra Kurulu Başkanı Leslie Thng şunları söyledi: "Bu modern ve yakıt tasarruflu uçağı teslim alan ilk Singapur taşıyıcısı olmaktan onur duyuyoruz ve E190-E2 jetleri genel ağ büyüme stratejimiz için çok önemli. İlk teslimatı Embraer E190-E2, hava yolculuğu talebine olan güvenimizi ve müşterilerimizi aynı büyük değerde daha fazla varış noktasına bağlama taahhüdümüzü yansıtıyor.

Azorra'nın CEO'su ve kurucusu John Evans, teslimatın "Azorra'nın Asya-Pasifik bölgesine olan bağlılığını genişletmede en büyük, en önemli adım" olduğunu söyledi.

"E2'lerin eklenmesiyle Scoot için bu yeni bölümün bir parçası olmak, mevcut ağının optimize edilmiş genişlemesini ve böylesine verimli ve çok yönlü bir uçakla yeni pazarların geliştirilmesini kolaylaştırmak gerçekten heyecan verici" diye ekledi.

Türkiye ile Belgrad arasında 1 milyon yolcu rakamına yaklaşıldı Türkiye ile Belgrad arasında 1 milyon yolcu rakamına yaklaşıldı

AERONEWS24