Türkiye'nin ilk deniz üstü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, yolcu kapasitesini artırmak için yeni yatırımlarla genişleme yolunda ilerliyor. Edinilen bilgiye göre, mevcut 5 uçak park alanına ek olarak 4 yeni uçak park alanı yapılacak ve taksi yolu sayısı 1'den 2'ye çıkarılacak.

Açıldığı günden bu yana 8 milyondan fazla yolcuya hizmet veren havalimanı, yeni yatırımlarla birlikte daha da büyümeyi hedefliyor. 2023 yılında iç hatlarda %32, dış hatlarda ise %18'lik bir artışla 970 bin 572 yolcuya hizmet veren havalimanı, bu sayede bir önceki yılın aynı dönemine göre 156 bin 202 kişilik bir artış elde etti.

Havalimanında bomba alarmı Havalimanında bomba alarmı

Ordu-Giresun Havalimanı, 2011 yılında temelleri atılarak 360 milyon TL bedelle hizmete girmişti. İlk uçuşunu 22 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştiren havalimanı, Türkiye'nin önemli havalimanlarına ve yaz döneminde Almanya'nın bazı şehirlerine de seferler düzenlemektedir.

Başlangıçta 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanı, iç hatlar terminalinde yıllık 1 milyon, dış hatlar terminalinde de 1 milyon yolcu kapasitesine sahipti. Ancak yeni yatırımlarla bu kapasitenin önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın genişlemesi, bölgenin turizm ve ekonomik potansiyeline önemli katkılar sağlayacak ve Karadeniz bölgesinin hava trafiğini daha da canlandıracak.