Dünya genelinde mobilite sektöründe lider konumda bulunan Stellantis, alternatif ulaşım çözümleri arayışını sürdürüyor. Bu doğrultuda, elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen uçaklar (eVTOL) alanında öncü bir firma olan Archer Aviation Inc. ile iş birliğini genişletme kararı aldı.

Yurtdışı çıkış harç harcından muaf tutulacaklar belli oldu Yurtdışı çıkış harç harcından muaf tutulacaklar belli oldu

Stellantis'in 2023 yılında Archer'ın Midnight uçak modelinin seri üretimini hedeflediğini duyurmasıyla başlayan süreç, önemli bir aşamaya geldi. Bu anlaşma, Archer'ın büyük yatırım gereksinimi olmadan ticarileşme yolunda önemli bir adım atmasını sağlayacak.

Archer’ın Gürcistan’daki üretim tesisi inşaatı hızla devam ediyor ve bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor. İlk aşamada yılda 650 adede kadar uçağın üretimini desteklemek üzere tasarlanan tesis, sektördeki en büyük üretim tesislerinden biri olacak.

Archer'ın Midnight uçak modeli, dört yolcu ile bir pilotu taşıyacak şekilde tasarlandı ve sürdürülebilir, sessiz ve güvenli bir ulaşım deneyimi sunuyor. Yaklaşık 10 dakikalık şarj süresi ile kısa mesafeli uçuşlar için ideal olan bu model, geleceğin ulaşım ihtiyaçlarına çözüm sunmayı hedefliyor.

Stellantis ve Archer Aviation arasındaki stratejik ortaklık, 2020 yılından beri devam ediyor ve Archer, Stellantis'in üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığından faydalanarak eVTOL uçağını ticarileştirme sürecinde ilerlemeye devam edecek.