İngiltere'nin önde gelen havalimanı Heathrow'un ücretlerine ilişkin kesinti önerileri gündemde. Ülkenin havacılık düzenleyicisi, Heathrow Havalimanı tarafından alınan ücretleri gelecek yıl ve 2026'da daha da azaltabileceğini belirtti. Altı haftalık bir danışma sürecinin başlatıldığı açıklandı.

Sivil Havacılık Otoritesi (CAA), havayollarının ödediği yolcu ücretlerini 2025 ve 2026 için %6 oranında düşürebileceğini ifade etti. Bu öneri, rekabet otoritesinin son bulgularına dayanıyor.

CAA'nın açıklamasında, "İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi'nin Heathrow Havalimanı Limited'in Lisansını önerildiği şekilde değiştirip değiştirmeme konusundaki kararını, 2024 yazında vermeyi planladığı belirtilmektedir. Düzenlemeler, 2025 ve 2026 yılları boyunca eşit bir şekilde yayılacaktır," denildi.

Geçen yıl yapılan açıklamada, CAA'nın Heathrow'un 2024-2026 dönemi için ücret tavanını düşüreceği belirtilmişti. Ancak bu karar, hem havalimanı yönetimi hem de havayolları arasında tepkilere neden olmuştu.

CAA, önerilen kesintilerin tüketicilerin çıkarına olduğunu belirterek, bu adımın Rekabet ve Pazarlar Otoritesi'nin tavsiyelerini takip ettiğini açıkladı.

Eğer kesintiler onaylanırsa, bu değişiklikler Heathrow'un ana hissedarı Ferrovial tarafından yürütülen devam eden satış sürecini karmaşık hale getirebilir.