Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Maşukiye Mahallesi mevkisinde çalışma yapıldığı sırada NATO boru hattının patlaması sonrası uçak akaryakıtı önce Maşukiye Deresine ardından Sapanca Gölü'ne karıştı.

Edinilen bilgiye göre; iş makinesiyle çalışma yapıldığı sırada, TÜPRAŞ'tan Eskişehir'deki hava üssüne yakıt sağlayan NATO boru hattı delindi. Yaşanan kaza sonrası borudan akaryakıt sızıntısı başlaması üzerine durum yetkililere bildirildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, iş makinesiyle boru hattının belli bir kısmını açtıktan sonra hasar tespit çalışması yaptı. Açılan çukura dolan akaryakıt tanker ile tahliye edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri alanda inceleme yaptı. Patlayan boru tamir edilene kadar sızan yakıt önce Maşukiye Deresine ardında Sapanca Gölüne ulaştı.

İÇME SUYU SAPANCA'YA UÇAK AKARYAKITI AKTI!

Sapanca Avcılar Kulübü üyeleri iftar için bahçeye geldiklerinde gölden ağır bir kokunun geldiğini fark etti. Yaptıkları kontrolde gölün yüzeyinde 1 santim kadar kalınlıkta uçak yakıtı olduğunu ve bu uçak yakıtının Maşukiye'de yaşanan kaza sonrası sızarak rüzgarında etkisiyle Sapanca yanık ve Kurtköy Mahallesi kıyılarına kadar ulaştığı belirlendi.

SASKİ YAYILMASINI ÖNLEDİ!

Avcılar kulübü üyeleri ve beraberinde bulunan Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan'ın durumu Sapanca ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Yiğit Turan'a bildirdi. Konudan haberleri olmadığı öğrenilen SASKİ ekipleri gece yarısı operasyonu gerçekleştirdi. Sosis diye tabir edilen emici bariyerleri kulüp üyelerinin de yardımıyla araçlardan indirerek sızıntı yaşanan bölgeye yayarak uçak yakıtının daha fazla yayılmasını önledi. Ekiplerin bölgedeki temizleme çalışmaları sürüyor.