İrlanda'nın önde gelen havayolu şirketi Aer Lingus, New York-JFK Havalimanı'nda (JFK) inşaatı süren yeni Terminal 6 kompleksini 2026 yılında kullanmaya başlayacak. JFK Havalimanı'nın yeniden geliştirilmesi kapsamında 4.2 milyar dolarlık bütçeyle inşa edilen Terminal 6, Port Authority of New York & New Jersey adına JFK Millennium Partners (JMP) tarafından geliştiriliyor ve 2026'nın başlarında açılması planlanıyor.

KKTC'den Trabzon'a uçak seferleri başlıyor KKTC'den Trabzon'a uçak seferleri başlıyor

John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda devam eden inşaat, JFK Havalimanı'nın 19 milyar dolarlık yeniden geliştirilme projesinin bir parçası olarak iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk beş kapının 2026 başlarında açılması ve terminalin tamamının 2028 yılında tamamlanması bekleniyor. JMP'ye göre, yaklaşık 100,000 metrekarelik New York City temalı perakende, yeme-içme seçenekleri ve çeşitli olanaklar yolculara "benzersiz bir New York atmosferi" sunacak.

Terminal 6, dokuz geniş gövdeli uçağı barındırabilecek on yeni kapı, TSA güvenlik kontrol noktasından kalkış kapılarına ortalama beş dakikalık yürüme mesafesi, son teknoloji otomatik bagaj sistemi, gümrük ve sınır kontrol tesisleri ve en yeni TSA tarama teknolojileri gibi özelliklerle donatılacak. Terminal 6'da sürdürülebilir yapı malzemeleri, çatı güneş enerjisi sistemleri ve enerji verimli sistemler ile işletme uygulamaları kullanılacak.

Aer Lingus, anlaşma kapsamında Terminal 6'da yolcuları için modern ve konforlu bir alana sahip yeni bir imza salonu açacak. Aer Lingus yolcuları, terminalin butik, son teknoloji tasarımının ve kapılara kısa yürüme mesafelerinin tadını çıkarabilecek. Aer Lingus, Terminal 6'da daha geniş oturma kapasiteli modern bir salon sunarak, müşterilerine daha fazla konfor ve alan sağlayacak.

JFK Millennium Partners CEO'su Steve Thody, "Aer Lingus ile Nisan 2023'te JFK Terminal 7'ye taşındıklarından bu yana yakın bir işbirliği içindeyiz ve bu işbirliğini yeni T6'da devam ettirerek yolcularını ilk operasyon günümüzde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz," dedi.

Yeni terminal ayrıca özel olarak seçilmiş sanat eserleri ve 100,000 metrekarelik NYC temalı alışveriş ve yeme-içme alanlarına da sahip olacak. Yeni Aer Lingus check-in alanı, yolculara kendi bagajlarını bırakabilecekleri daha kullanışlı bir check-in deneyimi sunacak. Aer Lingus müşterileri, JetBlue ile aynı terminalde daha iyi bağlantı imkanlarından faydalanabilecek.

Aer Lingus, şu anda Dublin'den (DUB) JFK Terminal 7'ye günlük iki direkt uçuş, İrlanda'nın batısındaki Shannon'dan ve İngiltere'deki Manchester'dan da günlük uçuşlar gerçekleştiriyor ve bu uçuşlarda Airbus A330 ve A321LR uçaklarını kullanıyor.

Aer Lingus Müşteri İlişkileri Müdürü Susanne Carberry, "JFK Terminal 6'ya taşınmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni terminal, Aer Lingus müşterilerine modern, aydınlık ve teknolojik olarak donatılmış bir alan sunacak ve müşterilerimiz için beklentilerin ötesine geçmemize olanak tanıyacak. Yeni özel Aer Lingus salonunun eklenmesi, sadık müşterilerimize modern ve son teknoloji bir salon sunarak deneyimlerini daha da geliştirecek," dedi.