Gurbetçilerin Yaz Tatili Ulaşım Tercihi: Araba mı, Uçak mı?

Yaz tatili için Türkiye'ye gelmeyi planlayan gurbetçilerin ulaşım tercihleri netlik kazanmaya başladı. Özellikle ikinci seçenek olan arabayla seyahat, uygun fiyatı nedeniyle gurbetçilerin dikkatini çekiyor.

Avrupa ülkelerinde yaşayan milyonlarca Türk vatandaşı arasında Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa ve İsveç'ten Türkiye'ye dönüş planları yapanlar yoğun bir şekilde düşünce aşamasındalar.

Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 470 bine ulaştı Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 470 bine ulaştı

Her yıl yaşanan klasik soru yine gündemde: "Arabayla mı yoksa uçakla mı gitsek?" Gurbetçiler, maliyet analizi yaparak en ekonomik seçeneği belirlemeye çalışıyorlar. 2023 yılında yüksek uçak bileti fiyatları nedeniyle kara yollarında yoğun bir trafik yaşanmıştı.

Geçtiğimiz yıl, Türkiye'ye olan araç giriş ve çıkışlarında son 5 yılın en yüksek rakamlarına ulaşıldı. 2023 yazında, 27 Haziran ile 15 Eylül tarihleri ​​arasında Türkiye'ye 646 bin 896 araçla 2 milyon 628 bin 291 yolcu giriş yapılırken, Türkiye'den 619 bin 499 araçla, 2 milyon 550 bin 161 yolcu çıkış yaptı.

Bu yıl da uçak biletlerinin yüksek fiyatları nedeniyle gurbetçilerin tatil için Türkiye'ye arabayla gelmesi bekleniyor. Ayrıca, Türkiye'de araç kiralama ücretlerinin yüksek olması da bu tercihi etkiliyor. Gurbetçiler, bu sebeplerle otomobilleriyle tatil yapmayı tercih ediyorlar.