Rus tatilcilerin mayıs ayındaki seyahat tercihleri, turizm pazarında belirgin bir şekilde şekillenmeye başladı. Rusya'nın önde gelen turizm veri analiz kuruluşu ATOR'un bülteninde yayımlanan son verilere göre, Türkiye, mayıs ayında Rus tatilciler arasında tartışmasız bir lider konumunu koruyor.

THY Teknik'ten bir yeni anlaşma daha THY Teknik'ten bir yeni anlaşma daha

ATOR'un verilerine göre, mayıs ayında gerçekleştirilen her 100 tatil satışından neredeyse 50'sini Türkiye alarak pazarın büyük bir kısmını elinde tuttu. Türkiye'nin pazardan aldığı pay, nisan ayına kıyasla %130 oranında artarak dikkat çekici bir performans sergiledi.

Mayıs ayının lideri olarak Türkiye %46'lık bir payla öne çıkarken, Rus tatilcilerin tercih ettiği diğer destinasyonlar arasında Rusya içi destinasyonlar %17, Mısır %15, Birleşik Arap Emirlikleri %7,5 ve Tayland %6'lık paylarla sıralandılar. Bu veriler, mayıs ayında yapılan rezervasyonlardan elde edildi.

Rusya'daki tatilcilere yönelik satışlarda diğer önemli destinasyonlar arasında ise Abhazya %3, Küba %2, Çin %1, Maldivler ve Vietnam ise %1'in altında pay aldılar. Türkiye'nin güçlü konumu, Rus tatilcilerin sıcak güneş, benzersiz kültür ve eşsiz deneyimler arayışında Türkiye'yi birinci tercih olarak görmelerinde etkili olmaya devam ediyor.

Turizm sektörü, Rus tatilcilerin tercihlerini yakından takip ederek destinasyonlara yönelik pazarlama stratejilerini şekillendirmeye devam edecek.