Textron Aviation, ABD'nin Kansas eyaletindeki Wichita tesisinde 400. Cessna Citation Latitude özel jetini üretim hattından çıkardı. Textron Aviation çalışanları, bu başarıyı kutlamak için özel bir tören düzenledi ve en son üretilen Citation Latitude jetiyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Son sekiz yıldır dünyanın en çok teslim edilen orta boy iş jeti unvanını elinde bulunduran Cessna Citation Latitude, Textron tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl içinde yeni sahibine teslim edilecek.

Textron Aviation'ın Entegre Tedarik Zinciri Kıdemli Başkan Yardımcısı Todd McKee, "Citation Latitude, uçak performansını, verimliliğini ve kabin deneyimini yeniden tanımladı. Ekiplerimizin özverisi ve becerisi sayesinde, Citation jetlerinin tasarım ve üretim süreçlerini sürekli olarak yeniliyor ve geliştiriyoruz. Müşterilerimize benzersiz performans, üretkenlik ve karlılık sağlıyoruz." dedi.

Beş havalimanında aletli yaklaşmalar durdurdu! Beş havalimanında aletli yaklaşmalar durdurdu!

McKee ayrıca, "Geleceğe yönelik hedeflerimizle, uçuş yolculuğunu ilham verici kılmak için araştırma ve geliştirme yatırımlarımıza devam etmeye kararlıyız." diye ekledi.

Cessna Citation Latitude özel jeti, ilk olarak 5 Haziran 2015 tarihinde Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından sertifikalandırıldı ve dokuz yolcu kapasitesine sahip. Uçak, Los Angeles ile New York veya Cenevre ile Riyad arasında uçuş yapabiliyor. Dört yolcu taşıdığında, özel jet yüksek hızlı seyir modunda 2,700 deniz mili menzile sahip.

Özel jet olarak kullanılmasının yanı sıra, Citation Latitude, şirketler arasında da popüler bir tercih ve hava ambulansı ile havadan araştırma gibi özel görevler için de uyarlanabiliyor.

Textron, 28 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, "Citation Latitude'nin montajında, otomatik robotik sistemler, monolitik işlenmiş yapılar ve ergonomik dostu araç istasyonları gibi çeşitli teknolojik ilerlemeler kullanılıyor. Bu ilerlemeler sayesinde müşteriler, en yüksek kalite, etkileyici bakım aralıkları ve sınırlı uçak arıza sürelerinden faydalanıyor." ifadelerine yer verdi.

Cessna markasının yanı sıra, Textron Aviation, Beechcraft ve Hawker marka uçakların da sahibidir.

Textron Aviation'ın bu önemli kilometre taşını kutlayan McKee, gelecekte de inovasyon ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

AERONEWS24