İtalyan uçak üreticisi Tecnam, eğitim uçağı P-Mentor’un artık ABD'de de kullanılacağını duyurdu. P-Mentor, ABD'nin sivil havacılık otoritesi FAA tarafından onay aldı ve Tecnam, bu gelişmenin ABD'deki uçuş okulları ile iyi iş fırsatları yaratmasını bekliyor.

P-Mentor, ilk olarak 2022 yılında Aero Friedrichshafen fuarında halka tanıtılmıştı. Tanıtımda uçak, Ryanair renkleriyle gösterilmişti. Bunun nedeni, P-Mentor’un bir eğitim uçağı olması ve Ryanair’in iş birliği yaptığı Polonyalı uçuş okulu Bartolini Air’in bu yeni iki kişilik uçağın müşterisi olmasıydı.

Bu uçak, öğrenci pilotlara hem temel uçuş becerilerini hem de aletli uçuşu öğretmek için tasarlandı. 100 beygir gücündeki Rotax 912 iSc motoruyla çalışan P-Mentor, ayarlanabilir bir pervane, Garmin G3X Touch aviyonik sistemi ve otomatik pilot ile donatılmıştır. Ayrıca, iniş takımı simülasyonu için bir düğme bulunmaktadır.

100 Adet Satıldı

P-Mentor’un boş ağırlığı 430 kilogram olup, seyir hızı saatte 217 kilometre ve menzili 1350 kilometredir. Aero Friedrichshafen'deki tanıtımından önce, P-Mentor EASA’nın küçük uçaklar için CS-23 sertifikasını almıştı. Bugüne kadar 18 ülkeye 100’den fazla uçak teslim edilmiştir.

ABD henüz bu ülkeler arasında değildi, ancak bu durum şimdi değişti. Geçtiğimiz hafta, İtalyanlar P-Mentor için FAA’dan tip sertifikası aldılar. Böylece Tecnam, Amerikan uçuş okullarına teslimatlara başlayabilecek. İlk teslimat, Teksas’taki bir uçuş okuluna yapılacak, ardından Kansas ve Iowa’daki okullara teslimatlar gerçekleşecek.

Büyük Talep

Southwest, Koltuk Rezervasyon Sistemine Geçiyor Southwest, Koltuk Rezervasyon Sistemine Geçiyor

Tecnam'a göre, yeni eğitim uçaklarına olan talep büyük. Birçok uçuş okulu, öğrencilere temel eğitimlerini P-Mentor ile verdikten sonra, eğitimlerini çift motorlu P2006T üzerinde devam ettiriyor.

Bu gelişme, Tecnam'ın ABD pazarında güçlü bir varlık kazanmasını sağlayacak ve Amerikan uçuş okulları için modern ve etkili eğitim uçakları sunarak pilot eğitiminin kalitesini artıracak.

Kaynak: AERONEWS24