SmartLynx Airlines, Brezilyalı kargo şirketi Levu Air Cargo (Levu) ile stratejik bir ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde SmartLynx, Airbus A321F uçaklarından birini Levu'ya kuru kiralama anlaşmasıyla vererek, Levu'yu bu tür bir kargo uçağını işleten ilk Latin Amerika şirketi yaptı.

Daha önce 9H-CGD (MSN 775) olarak kayıtlı ve SmartLynx ile işbirliği içinde DHL Aviation tarafından kullanılan A321F uçağı, geçen hafta Recife, Brezilya'ya ulaştı. Şu anda Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Ajansı altında yeni kuyruk tescili PS-LVU olarak kaydedilme sürecinden geçiyor.

Brezilya ve Latin Amerika İçin Yenilik

A321, Brezilya ve Latin Amerika'da popüler bir yolcu uçağı olsa da, A321-200PCF kargo versiyonu piyasada nispeten yeni. Levu Air Cargo, bu gelişmiş kabiliyetleri olan uçağı seçerek Brezilya pazarına yenilik ve yüksek hizmet standartları getirmeyi hedefliyor.

Her İki Şirket İçin Önemli Bir Dönüm Noktası

SmartLynx Airlines CEO'su Edvinas Demenius, ortaklık hakkında şu yorumlarda bulundu: "Levu ile işbirliğimiz, Brezilya ve daha geniş Latin Amerika bölgesinde ilk A321F'nin tanıtılmasıyla önemli bir dönüm noktası. Bu ortaklık, yeni coğrafyalara stratejik genişlememizle uyumlu olup, Latin Amerika pazarındaki potansiyeli vurguluyor."

Havalimanında bomba alarmı Havalimanında bomba alarmı

Levu Air Cargo CEO'su Rodrigo Pacheco, SmartLynx ile ortaklığın stratejik tercihine dikkat çekerek, "SmartLynx'i, A321F konusundaki geniş deneyimleri nedeniyle tercih ettik. Bu uçak türünün dünya çapında en büyük operatörü olmaları ve Avrupa'daki DHL ile kurdukları sağlam ortaklık, Brezilya'daki DHL tedarik zincirinde verimli bir şekilde çalışmamızı sağlıyor. Bu karar, müşterilerimize üst düzey performans ve mükemmel sonuçlar sunmamızı garanti ediyor." dedi.

Bu ortaklık, SmartLynx'in uzmanlığını ve Levu'nun yenilik ve hizmet kalitesine olan bağlılığını kullanarak Brezilya'daki kargo hizmetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.