Bölgesel yetkililer Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Başkurdistan Cumhuriyeti'ndeki bir petrol rafinerisine insansız hava aracının saldırdığını ve Moskova'nın iki yıldan uzun bir süre önce Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana bölgede bildirilen ilk vaka olduğunu söyledi.

Başkurdistan başkanı Radiy Khabirov, "Bugün saat 13:00 civarında Salavat şehrinin sanayi bölgesine bir insansız hava aracı saldırdı, ardından Gazprom Neftekhim Salavat'ın tesislerinden birinde duman çıktı" dedi.

Yılda 10 milyon metrik ton petrol kapasitesiyle Rusya'nın en büyük 10. rafinerisi olan Gazprom Neftekhim Salavat'ın saldırıya rağmen "normal şekilde çalıştığını" da sözlerine ekledi.

Khabirov, acil servislerin ve kolluk kuvvetlerinin olay yerinde olduğunu ve günün ilerleyen saatlerinde yeni açıklamaların yapılacağı belirtildi.  İHA'nın nereden geldiğini veya saldırıda herhangi bir zayiat olup olmadığını belirtmedi.

Perşembe günkü insansız hava aracı saldırısı, Ukrayna sınırından yaklaşık 1.500 kilometre uzaklıkta bulunan Başkurdistan Cumhuriyetini hedef alan ilk saldırı oldu.

Nisan ayı başlarında, insansız hava araçları, Ukrayna sınırına yaklaşık 1.300 kilometre uzaklıktaki komşu Tataristan Cumhuriyetinde Rusya'nın üçüncü en büyük petrol rafinerisine saldırdı.

Rusya'da 25 Ukrayna İHA'sı imha edildi Rusya'da 25 Ukrayna İHA'sı imha edildi

Rus basınında çıkan haberlere göre, Ukrayna'nın Rusya içindeki petrol rafinerilerine yönelik insansız hava aracı saldırıları, ülkenin benzin üretiminde düşüşe yol açtı.

AERONEWS24