Rusya'dan Türkiye'ye yönelik uçuşlarda bilet fiyatlarının, 2023 yılı seviyelerinde kaldığı bildirildi. Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), Rusya'dan Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak biletlerinin ortalama maliyetini değerlendirdi.

RST Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, Türkiye rotasına yapılan uçuşlarda fiyatların geçen yıla kıyasla değişmediğini ve 35-40 bin ruble aralığında olduğunu açıkladı.

TürkRus'tan alınan bilgilere göre Gorin, "Şu anda ortalama fiyatlar 2023'e göre bir artış göstermiyor. Ruble kurundaki zayıflığa rağmen, önemli bir sıkıntı yaşanmıyor. Rusya'dan Türkiye'ye gidiş-dönüş biletlerinde Ruslar 2022'de yaklaşık 60 bin ruble ödemişlerdi. Bu rakam 2023'te 35-40 bin rubleye düştü. İki ülke arasında yeterli sayıda uçuş mevcut ve ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor. Önümüzdeki sezon için belirlenen uçuş kotaları, uzun bir süre olan bir yıllık periyodu kapsıyor. Beş Türk ve en az 11 Rus havayolu şirketi, Rusya'dan Türkiye'nin beş şehrine haftada bin 250 uçuş gerçekleştirebilecek" şeklinde konuştu.

THY’nin kredi notu açıklandı THY’nin kredi notu açıklandı

Gorin ayrıca, AB'nin Southwind uçuşlarını yasaklamasının Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlarda sıkıntı yaratmayacağını belirterek, "Havayolu, doğu rotası boyunca Türkiye'ye uçuşlarını gerçekleştiriyor, bu nedenle bu yasak Rus turistleri etkilemiyor" dedi.