Sabiha Gökçen Havalimanı'nda alınan otopark kararı sonrasında tepkiler dinmiyor.

Ocak ayında otopark tarifesine ait ödemeyi geçmişe dönük talep etmesiyle ve %150 zam yapılmasıyla tepki toplayan Sabiha Gökçen Havalimanı, son yaptığı değişikliklerle tepki toplamaya devam ediyor. 

Son olarak Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Efecan Işıldar da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yetkililerine çağrıda bulunarak araç parkı politakasının değişmesi gerektiğini belirtti. 

Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Efecan Işıldar paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın idarecilerine,

Havalimanının hayati bir parçası olan pilotlar olarak, İSG Havalimanı İşletmesi’nin araç parkı politikasındaki son değişiklikleri büyük bir hayal kırıklığı ve endişe ile karşılıyoruz. Yeni uygulama, biz pilotların havalimanına yakın olan otopark yerine, oldukça uzakta bir noktada bulunan otoparkı kullanmamızı zorunlu kılmaktadır. Bu durum, hem zaman kaybına yol açmakta hem de günlük iş akışımızı ciddi şekilde etkilemektedir.

Pilotlar olarak, uçuş öncesi ve sonrasında sıkı zaman çizelgelerine uymak zorundayız. Uçuş öncesi hazırlıklar, güvenlik kontrolleri ve raporlama işlemleri zaten zamanımızın büyük bir kısmını almakta. Uzak bir otoparka gitmek ve oradan havalimanına ulaşmak için ekstra zaman harcamak, iş yükümüzü artırmakta ve stres seviyemizi yükseltmektedir.

Uzak otopark kullanımı, özellikle gece geç saatlerde veya hava şartlarının kötü olduğu zamanlarda güvenlik endişelerini de beraberinde getirmektedir. İSG Havalimanı’nın, çalışanlarının güvenliği ve refahı için daha duyarlı olmasını beklerdik.

Bu yeni park politikasının, pilotların işlerini etkili bir şekilde yerine getirmelerini zorlaştıracağına ve bu da haliyle uçuş emniyetini etkileyebileceğine inanıyoruz. Uçuş güvenliği, sadece uçak içerisindeyken değil, aynı zamanda karada, çalışanların havalimanına ulaşımı sırasında da önemlidir.

Bu nedenle, İSG Havalimanı İşletmesi’ni, pilotlar ve diğer havaalanı çalışanları için daha pratik ve erişilebilir park çözümleri üzerinde tekrar düşünmeye davet ediyoruz. Bir havalimanının verimliliği, yalnızca uçuş operasyonlarının düzgünlüğüyle değil, aynı zamanda çalışanlarının işlerini yaparken karşılaştıkları zorlukların minimize edilmesiyle de doğrudan ilişkilidir.

Saygılarımızla,

AERONEWS24