Alaska Havayolları'na ait uçuşta öğrenci pilot, 3 kez kokpite girmeye çalıştı.

19 Yaşındaki genç öğrenci pilot 3 Mart günü Alaska Airlines uçuşunda 3 kez izinsiz olarak kokpite girmeye çalıştı.  Mahkeme dosyalarından edinilen bilgiye göre Alaska Havayolları'na ait 322 sefer sayılı San Diego - Washington DC seferini yapan uçakta yer alan Nathan Jones adındaki öğrenci pilot, 6E numaralı koltuğundan kalkarak 3 kez kokpiti ihlal etmeye çalıştı.

Olaya müdahele eden kabin memurları uçak içerisinde genç pilotu plastik kelepçeyle etkisiz hale getirdi ve oturtulduğu koltuğun önüne hareket kabileyetini düşürmek üzere içecek arabası yerleştirildi.

Uçağın inişinin ardından kolluk kuvvetlere teslim edilen Nathan Jones'un üzerinde herhangi bir silah bulunmadı. Federal bir suçlamayla karşı karşıya kalan öğrenci pilotun duruşması 18 Mart'ta görülecek. 

Jones'un avukatı Çarşamba günü müvekkili için akıl sağlığı değerlendirmesi yapılmasını istedi. Genç pilotun tutukluk hali sürüyor. Jones suçlu bulunursa, federal hapishanede 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Cüzdanında öğrenci pilot lisansının bulunduğu tespit edildi.

Jones'un avukatı Robert J. Jenkins, Çarşamba günü verdiği demeçte, müvekkiline yönelik suçlamaların hayatıyla tutarsız olduğunu ve daha önce herhangi bir adli sicil kaydı olmadığını söyledi.

Öğrenci pilotun Virginia'da annesiyle birlikte yaşayadığını belirten vvukatı Jenkins, olayın ardından Jones'un ailesinin akıl sağlığı konusunda endişelenmeye başladığını söyledi. Avukat, 19 yaşındaki pilotun uçuş sırasında sarhoş olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını da sözlerine ekledi.

AERONEWS24

TÜRKİYE'NİN EN AKTİF, TARAFSIZ VE DOĞRU HAVACILIK HABERLERİ