Ethiopian Airlines'ın uçuşları durduruluyor! Ethiopian Airlines'ın uçuşları durduruluyor!

Norveç'in bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Norwegian Air Shuttle, Oslo - İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı, böylece İGA İstanbul Havalimanı'na uçan havayolu şirketi sayısı 102'ye yükseldi.

Gerçekleşen hat açılış töreninde, dış hatlar terminali gidiş katı bir kutlama düzenlendi. DY-1278 sefer sayılı Boeing B737-800 tipi uçak, Oslo'dan İstanbul Havalimanı'na dün saat 19:45'te 157 yolcuyla iniş yaptı. Uçuş ekibi, İGA yetkilileri ve yer hizmetleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Ayrıca, ilk uçuş anısına pasta kesimi ve kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Norwegian Air Shuttle tarafından düzenlenecek Oslo-İstanbul hattındaki seferler haftada iki kez gerçekleşecek. Çarşamba ve Pazar günleri düzenlenecek olan uçuşlar, konforlu Boeing B737-800 model uçaklarla yapılacak. Bu yeni rotanın eklenmesiyle, Norveç'ten İstanbul'a seyahat eden yolcular için daha fazla seçenek sunulmuş olacak.

Norwegian Air Shuttle'ın İstanbul'a başlayan seferleri, İstanbul'un uluslararası önemini ve İGA İstanbul Havalimanı'nın hava trafiğindeki etkinliğini bir kez daha vurguluyor.