Turizm sektöründe Seçil Erzan vakası! Turizm sektöründe Seçil Erzan vakası!

Havaların erken ısınması ve 9 günlük bayram tatili, Muğla'nın popüler tatil kentlerinden Marmaris'i turizmde canlandırdı. Otellerde doluluk oranları yükselirken, turizmciler sezonun erken başlamasından ve tatilin uzamasından memnuniyetlerini dile getirdi. Marmaris'te turizm sektörü, 2024 sezonuna umutlu bir başlangıç yaparken, erken rezervasyonlar da devam ediyor.

Marmaris'in gözde otellerinden birinin Genel Müdürü Mehmet Biçer, "Bu yaz oldukça iyi bir turizm sezonu bizi bekliyor. Şu an ilk veriler gerçekten çok iyi özellikle İngiltere, Avrupa'dan Ege'ye, Marmaris'e ciddi bir talep var" şeklinde konuşarak sezonun başarılı geçeceğine işaret etti.

Marmaris'teki bir diğer otelin Genel Müdürü Cihan Baykara, pandemi sonrası sezonun daha erken başladığını belirtirken, otellerin doluluk oranlarının yüzde 60 seviyelerine ulaştığını açıkladı. Baykara, 9 günlük bayram tatili ile birlikte iç pazarda ciddi bir rezervasyon hareketliliği yaşandığını ifade etti. Ayrıca, Marmaris ve Dalaman çevresindeki otellerin doluluk oranlarının bayram döneminde yüzde 75-80'e ulaştığını dile getirdi.

Turizm Bakanlığı'nın hedeflerine de değinen Baykara, "2024 turizm hedeflerimizi hatırlatmak gerekirse 60 milyon turist, 60 milyar dolar gibi bir turizm geliri hedefliyoruz" dedi.

Erken rezervasyonların önemine vurgu yapan Baykara, "30 Nisan itibariyle erken rezervasyon dönemi sona eriyor. Hala rezervasyonunu yaptırmamış olan misafirlerimiz için bir an önce 2024 yaz tatili için rezervasyonlarını yaptırmalarını öneriyoruz" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin de, iç pazarda 9 günlük bayram tatilinin olumlu etkilerinin görüleceğini belirterek, erken rezervasyonların hem uygun fiyatlarla turların alınmasını sağladığını hem de istenilen tarihler için rezervasyon imkanı sunduğunu ifade etti.

Esin ayrıca, tatil planlamaları yapacak olan kişilere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, "Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB belgeli acentelerden ve otellerden hizmet alınması önemlidir" dedi.