Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen etkinlikte Lufthansa Havayolları, Avusturya Havayolları, Brussels Airlines ve Eurowings'e ait dört özel tasarımlı Airbus A320 uçağı, güçlü bir Avrupa için güçlü bir mesaj ile buluştu. Uçakların her biri, gövde yanlarında göze çarpan 'Evet Avrupa' sloganı ve Avrupa yıldız halkası armasıyla süslendi.

Yaklaşık 100 davetlinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo da katıldı. Her ikisi de birleşik ve özgür bir Avrupa'nın önemini vurguladılar.

Lufthansa Grubu CEO'su Carsten Spohr, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Yakında milyonlarca vatandaş Avrupa Birliği'nin geleceğini şekillendirme fırsatına sahip olacak. Şimdi daha da önemlisi, Avrupa seçimlerinde oy kullanarak hepimizin demokrasi ve birleşik bir kıta için duruş sergilememiz gerekiyor" dedi.

Bu özel tasarımlı Airbus A320'ler, Avrupa'da birkaç haftadır hizmet vermekte ve Avrupa seçimleri öncesinde Avrupa fikrinin uçan elçileri olarak görev yapmaktadır. Lufthansa Grubu, bu seçimlerde insanları oy kullanmaya teşvik etmek ve güçlü bir Avrupa'yı desteklemek için bu özel girişimi başlattı.

Havalimanında bomba alarmı Havalimanında bomba alarmı

Avrupa Parlamentosu seçimleri, 6-9 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.