Libya'nın havayolu şirketi Buraq Airlines, Buraq Express adlı yeni bir yan kuruluş kurmayı planlıyor. Mavio News portalının haberine göre, yeni havayolu şirketi Sirte'de merkezi olacak ve başlangıçta dört Airbus A320 uçağı kullanacak.

Buraq Express, hem ulusal hem de uluslararası destinasyonlara uçacak. Libya içinde Mitiga, Bingazi ve Sebha şehirlerine seferler düzenleyecek. Uluslararası rotalarda ise Kahire, Roma, Amman ve Malta yer alacak.

Buraq Express'in kuruluşu, yıllar süren siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların ardından Libya'da havayolu ulaşımını genişletmek için atılan önemli bir adım. Yeni rotalar ile havayolu, ülke içindeki hareketliliği artırmayı ve aynı zamanda uluslararası seyahat imkanlarını genişletmeyi umuyor.

Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 470 bine ulaştı Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 470 bine ulaştı

Bu genişleme, hem ekonomik faydalar sağlayabilir hem de Libya'nın bölgedeki önemli şehirler ve ötesi ile bağlantısını güçlendirebilir. Sirte'nin merkez olarak seçilmesi de bu stratejik öneme sahip şehri daha da geliştirme çabalarını vurguluyor.