Kalyon Holding genç kuşak yöneticilerinden Murathan Kalyoncu, Kalyon Construction Group Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atandı.

Murathan Kalyoncu sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı;

Merhaba. Kariyerim açısından önemli bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kalyon Construction Group Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanarak dedemden babama ve rahmetli amcam Hasan Kalyoncu’ya, babamdan ağabeyime devredilen inşaatın simgesi “baret”i Sevgili Ağabeyim Mehmet KALYONCU ’dan devralmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Mehmet Kalyoncu; göz bebeğimiz İGA İstanbul Airport ’nın başarısını daha sürdürülebilir kılmak, gayrimenkul projelerimize ve afet bölgesinin yeniden ihyası gibi kıymetli görevlerine daha çok zaman ayırma zorunluluğundan dolayı bayrağı bana teslim etti. Elbette Holdingimizdeki Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı baki olup gelişimimize katkı sunmaya devam edecek.

Kalyon Holding’in kurumsallaşma ve küreselleşme sürecinde gerçekleşen bu devir, şahsıma duyulan güven açısından, benim için büyük bir onur. Finansman ve dış pazar deneyimim ile Holdingimizin ve Kalyon İnşaat’ın 80 yıllık tarihçesine değer katmak, ve bu bareti benden sonrakilere gururla emanet etmek en büyük dileğim. Hayallerim ve hedeflerim büyük. Bu hayal ve hedeflere her zaman olduğu gibi 30 bin kişilik Kalyon Ailesinin değerli desteğiyle ulaşacağıma yürekten inanıyorum.

MURATHAN KALYONCU 

Kalyon Holding’in genç kuşak yöneticilerinden olan Murathan Kalyoncu, Bilfen Çamlıca Anadolu Lisesi’nin ardından Londra’da bulunan Regents Üniversitesi’nde İşletme tahsili görmüştür. Lisans öğreniminin yanı sıra katıldığı çeşitli eğitim programları ve stajlarla Uluslararası Satın Alma ve Finans Yönetimi alanlarında uzmanlaşmıştır.

Çalışma hayatına, İngiltere’de yaşadığı dönemde dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Dome Capital’de adım atan Murathan Kalyoncu, bir süre burada görev yaptıktan sonra yurda dönmüş ve Ağustos 2020’den itibaren Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine başlamıştı.

Holding bünyesinde Kalyon Ventures Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Kalyoncu, holding çatısı altında üstlendiği sorumlulukların yanı sıra Young Guru Academy ve YGA Ortakları Vakfı bünyesinde gönüllü faaliyetler de yürütmektedir. İngilizce ve Almanca bilen Murathan Kalyoncu müzik, atletizm ve kayakla ilgilenmektedir.

İngilizce ve Almanca bilen Murathan Kalyoncu müzik, atletizm ve kayakla ilgilenmektedir.

AERONEWS24