Havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlerin heyecanla beklediği Türkiye'nin en büyük ve etkili buluşması, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşiyor. 3-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Havacılık Eğitim ve Kariyer Buluşması (IFTE) 2024, bugünün havacılık profesyonellerini geleceğin havacılık profesyonelleri ile buluşturacak.

Havacılık sektörü, teknolojinin hızla ilerlemesi ve küresel bağlantıların artmasıyla giderek önem kazanıyor. Bu sektörde kariyer yapmak isteyen gençlere destek olmak amacıyla düzenlenen IFTE 2024, 3-5 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleşecek. Bu önemli etkinliğe Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de destek veriyor.

IFTE 2024, Türk Hava Yolları, Pegasus, SunExpress gibi önde gelen havayolu şirketlerinin yanı sıra yerli ve yabancı uçuş okulları, üniversiteler, tip eğitim organizasyonları, simülatör eğitim firmaları ve sektörde faaliyet gösteren diğer paydaşları bir araya getirecek.

THY’nin kredi notu açıklandı THY’nin kredi notu açıklandı

Etkinliğe katılanlar; havacılık sektöründeki iş ve eğitim fırsatları hakkında bilgi edinebilecek ve sektörde deneyimli isimlerle iletişim kurabilecekler. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek olan konferanslarla, havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyenlere kapsamlı bilgiler sunulacak.

IFTE 2024, havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlere ilham vermek ve onları sektöre hazırlamak amacıyla düzenleniyor. Katılımcılar, sektördeki yenilikleri keşfetme, önde gelen havacılık profesyonelleriyle tanışma ve kariyerlerine yön verme fırsatı buluyorlar.

Dünya genelinde havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, pilot, hava trafik kontrolörü, yer hizmetleri memuru, teknisyen ve kabin memuru başta olmak üzere birçok alanda yetişmiş iş gücü ihtiyacını arttırdı. Birçok ülkede özellikle pilot ve teknisyen ihtiyacı ortaya çıkarken iki büyük uçak üreticisi Boeing ve Airbus'ın ileriye dönük sektör analizlerinde, havacılık sektöründe yüzbinlerce yetişmiş iş gücü ihtiyacı olduğu vurgulanıyor.