Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkı sağlayan emekçilerin değerine vurgu yapan Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, insanın, emeğin ve alın teriyle kazanılan helal kazancın öneminin altı çizildi.

Mesajda, ülkenin güçlenmesi ve mutlu bir geleceğe doğru ilerlemesi için emekçilerin hak ettikleri değeri görmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve emekçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesinin öneminin altı çizildi.

Hava-İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İnsanı, emeği, alın teriyle kazanılan helal kazancı yücelten, paylaşımda adaleti savunan bir medeniyetin mensupları olarak ülkemizin güçlü, mutlu ve müreffeh geleceğine yürüyüşünde üyelerimizin, emeklerinin tam karşılığını almalarına, çalışma koşullarının iyileştirilmesine, çalışma hayatındaki sorunlarının çözümüne ve hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmalarına büyük önem veriyoruz.

Emekleriyle ve alın terleriyle Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan işçilerin toplumların değerlerinin gelişiminde üstün gayreti, çalışma azmi, fedakârlıklarıyla emekçilerin ve emeğin yeri tartışılmazdır.

THY’nin kredi notu açıklandı THY’nin kredi notu açıklandı

Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Hayatını emekleriyle kazananlar, geçimini alın teriyle elde ettikleri helal kazançlarla sağlayanların her zaman yanında ve destekçisi olacağız.

Helal kazancı ve emeği kutsal sayan milletin fertleri olarak, tüm çalışanların ve kıymetli üyelerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz."

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Yönetim Kurulu adına yapılan bu açıklama, emek ve dayanışmanın önemine dikkat çekerken, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlama mesajıyla sona erdi.