Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Havalimanı'na gidecekleri sevindirecek bir haberi duyurdu. Şahin, Gaziantep'in ulaşımında önemli bir dönüşüm sağlayacak olan Gaziray projesinin genişlemesiyle ilgili müjdeli haberleri paylaştı.

Şahin, "Gaziantep raylı sistemde hizmet ağımızı genişletiyoruz. Dev proje Gaziray Banliyö hattını 1 istasyon ve 7 kilometre uzatarak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi'ne (BÜSEM); 4 istasyon ve 15.3 kilometre uzatarak Gaziantep Havalimanı’na bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Gaziray projesinin Gaziantep'in ulaşımında önemli bir dönüşüm noktası olduğunu vurgulayan Şahin, projenin bugünkü değeriyle 30 milyarlık bir değere sahip olduğunu belirtti. Gaziray'ın Havalimanı ve BÜSEM bağlantılarıyla hizmet ağını genişleteceklerini dile getiren Şahin, "16 duraklık 25 kilometrelik dev proje Gaziray Banliyo hattını bir istasyon ve 7 kilometre uzatarak BÜSEM’e, 4 istasyon ve 15.3 kilometre uzatarak Gaziantep Havalimanı’na bağlayacağız. Gazianteplilere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bu projeyle birlikte, Gaziantep'in ulaşım altyapısında büyük bir ilerleme sağlanması ve hem şehir içi hem de şehirler arası seyahat edenlerin daha konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanına kavuşması hedefleniyor. Gaziantep Havalimanı ve Sanayi Merkezi'nin raylı sistemle bağlanması, şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine de büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor.