Dubai merkezli havayolu şirketi Flydubai, filosunda bulunan Boeing 737 uçaklarının kabinlerini modernize etmek için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirdiğini duyurdu.

Milyonlarca dolarlık bir yatırım gerektiren bu modernizasyon projesinin Ocak 2024'te başlatıldığı belirtildi. Şu ana kadar filoda bulunan sekiz uçağın kabinlerinin tamamen yenilendiği açıklandı.

Emirates'in alt kuruluşu olan Flydubai'nin filosu, şu anda 29 adet Boeing 737-800, 54 adet Boeing 737 Max 8 ve üç adet Boeing 737 Max 9 uçağından oluşuyor.

Nepal'de son 3 yılda büyük 3 uçak kazası yaşandı! Nepal'de son 3 yılda büyük 3 uçak kazası yaşandı!

Yenilenen kabinlerde, havayolunun düz Business Class koltukları ve filonun daha yeni uçaklarında bulunan Recaro marka yeni Ekonomi koltukları kullanıldı.

Tüm retrofit edilen uçaklar, uçak içi eğlence sistemleri ile donatılacak ve bu sayede yolculara daha konforlu bir seyahat deneyimi sunulacak.

Flydubai'nin bu yenileme çalışması kapsamında, bazı uçaklarda sadece Ekonomi konfigürasyonunun korunacağı ve koltukların yeni Recaro Ekonomi koltukları ile donatılarak uçak içi eğlence sistemlerinin eklenmesi planlanıyor.

Retrofit programının ne zaman tamamlanacağı konusunda havayolu şirketi, yaz sonrasında başlayacak ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen bir programı duyurdu. Proje, Flydubai'nin iç bakım ekibi ve GMR Aerotech MRO tarafından yürütülecek.

Bu modernizasyon çalışmaları, Flydubai'nin filosunu güncelleyerek müşterilerine daha konforlu ve kapsamlı bir seyahat deneyimi sunma kararlılığını yansıtıyor.

Ana şirketi Emirates'in benzer bir adım atmış olması da dikkat çekiyor. Emirates, filosundaki B777 ve A380 tipi uçakların kabinlerini tamamen yenileme kararı almıştı.