Yurtdışı çıkış harç harcından muaf tutulacaklar belli oldu Yurtdışı çıkış harç harcından muaf tutulacaklar belli oldu

CIRIUM'dan alınan verilere göre yapılan araştırmada Nisan 2024'teki lider havayolu şirketleri belli oldu.

Pendemi sonrası hızlı bir ivmeyle toparlanma sürecine giren havacılık sektörü hali hazırda pandemi öncesi rakamları geçmiş durumda. 

Amerikan havayolu şirketlerinden United Airlines, Amerikan Airlines ve Delta Air Lines Nisan 2024 de arz edilen koltuk ve uçuş sayısı verilerine göre ilk üç sırada yer alırken, körfezin güçlü şirketi Dubai Merkezli havayolu Emirates ise dördüncü oldu. Şirket Amerikalı rakiplerine göre daha az uçuş ve daha az bir filo genişlemesine sahip olmasına karşın etkileyici bir 18.077.349.430 ASM ile dördüncü sırayı aldı. Bu başarı, tüm rotalarda daha büyük uçakların stratejik kullanımını yansıtıyor ve kıtalar arasında çok sayıda yolcuyu verimli bir şekilde taşımalarından kaynaklanıyor.

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk hava Yolları ise 32.661 uçuşla dünya sıralamasında dokuzuncu sırasında yer aldı.  Türk Hava Yolları'nın bu başarısı Avrupa'daki bayrak taşıyıcılar arasındaki liderliğini de tekrar perçinlemiş oldu.,

NİSAN 2024 Verilerilerine Göre Dünya Sırlamalası:

Dünyanin En Büyük Havayolu Şi̇rketleri̇ Ni̇san 2024

Türk Hava Yolları (THY), bölgedeki önemli bir taşıyıcı olarak kalıcı varlığını sergileyerek zirveyi yakından takip etti. Etkileyici bir 11.414.539.641 ASM'ye sahip olan THY, Avrupa ve Asya arasında hayati bir köprü görevi görüyor.

British Airways (BA) ve Lufthansa (LH) gibi eski taşıyıcılar, sırasıyla üçüncü ve dördüncü sıraları güvence altına alarak güçlü bir varlık gösterdiler. Bu, low-cost havayollarının yükselişine rağmen, geniş ağlara ve marka bilinirliğine sahip havayollarının daha geleneksel bir seyahat deneyimi arayan yolcular için önemli bir çekiciliğe sahip olmaya devam ettiğini vurgulamaktadır. 

NİSAN 2024 VERİLERİNE GÖRE AVRUPA SIRALAMASI

Europe Rank

AERONEWS24