ABD'li uçak üreticisi Boeing, Seattle'daki uçak üretim tesislerinin güvenliğinden sorumlu olan özel kuvvetine bağlı 125 itfaiyeciyi, sendika ile yapılan maaş artışı görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine işten çıkardı.

Boeing'in bu adımına Uluslararası İtfaiyeciler Birliği'nden sert bir tepki geldi. Birlik, lokavtın itfaiyecileri cezalandırmayı ve sözleşmeyi kabul etmeleri için baskı yapmayı amaçladığını belirtti.

Yurtdışı çıkış harç harcından muaf tutulacaklar belli oldu Yurtdışı çıkış harç harcından muaf tutulacaklar belli oldu

Boeing yetkilileri, tarafsız bir federal arabulucu aracılığıyla yürütülen kapsamlı görüşmelere rağmen sendikayla anlaşmaya varamadıklarını dile getirdi. Şirket, işin güvenliği için yüksek vasıflı itfaiyecilerle acil durum planını tam olarak uyguladığını belirtti.

İtfaiyecilerin maaşlarıyla ilgili yapılan görüşmelerde sendikanın teklifi, yıllık ücret artışlarını içeriyor ve yeni bir tazminat çerçevesi sunuyor. Ancak, sendikaya göre Boeing'in teklifine rağmen itfaiyeciler hala diğer şehirlerdeki meslektaşlarına kıyasla daha az kazanacak.

Boeing ile Uluslararası İtfaiyeciler Birliği Sendikası arasındaki anlaşmazlığın bir diğer boyutu da itfaiyecilerin en yüksek maaş aralığına ulaşma süresinin belirlenmesi oldu.