Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki İdris Oflas, hızlı kalp çarpıntısı şikayetiyle ailesi tarafından Silopi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Oflas'a, kalp yetmezliği (ventriküler taşikardi) tanısı konuldu. İleri tetkik ve tedavi için gerekli olan imkanlar ise Diyarbakır'da bulunmaktaydı.

Bu zorlu süreçte, Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter devreye girdi. Öncelikli sağlık hizmetlerinin en hızlı ve etkin şekilde sağlanması amacıyla Silopi ilçesinden İdris Oflas, ambulans helikopterle Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Bu hızlı ve hassas müdahale, hasta için hayati önem taşıyan bir adım oldu.

Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterler, acil tıbbi durumlarda uzak bölgelerde yaşayan hastalara ulaşma ve gereken tedaviyi sağlama konusunda kritik bir rol oynamaktadır. Bu tür acil durumlarda zamanın en büyük kurtarıcı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, hava ambulansları hayati bir hizmet sunmaktadır. İdris Oflas'ın hızlı bir şekilde Diyarbakır'a nakledilmesi, acil tıbbi müdahalenin etkinliğini ve erişilebilirliğini artıran bu önemli sistem ve ekip çalışmasının bir örneğidir.