Airbus Helicopters, önde gelen havacılık şirketi LCI ve Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Company, Limited (SMFL) ile birlikte, en yeni nesil helikopterlerden oluşan 21 adetlik bir sipariş duyurdu.

LCI ve SMFL'nin ortak girişimi olan SMFL LCI Helicopters (SMFLH) tarafından verilen bu büyük sipariş, 14 kesin sipariş ve 7 opsiyondan oluşuyor. Sipariş, hafif çift motorlu H145, orta çift motorlu H160 ve süper orta H175 helikopterlerinin bir karışımından oluşuyor.

Teslimatlar 2028'e Kadar Devam Edecek

Yeni helikopterlerin teslimatları 2028 yılına kadar sürecek ve acil tıbbi hizmetler (EMS), arama ve kurtarma (SAR) ve rüzgar enerjisi dahil olmak üzere çeşitli işletme segmentlerinde kullanılacak.

Bu sipariş, LCI ve Airbus Helicopters arasındaki öncü "Flight Path" ortaklığının bir sonraki aşamasını işaret ediyor. Bu ortaklık, endüstrinin uzun vadeli kapasite ve finansman gereksinimlerini sorumlu bir şekilde ele almayı amaçlıyor.

Üstün Performans ve Daha Düşük CO2 Emisyonları

Yeni Airbus helikopterleri, benzer tipler ve diğer ulaşım modlarına göre üstün performans, esneklik ve daha düşük CO2 emisyonları sunacak. Ayrıca, en son navigasyon ve güvenlik özellikleri ile donatılacak ve karışık Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanma kapasitesine sahip olacaklar.

Liderlerin Görüşleri

LCI CEO'su Jaspal Jandu, "Airbus ile olan iş birliğimizin devam ettiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Helikopter pazarı, arzı temel talep gereksinimleriyle eşleştirmek için önemli kapasite kararlarıyla karşı karşıya. Bu, 21 yeni nesil helikopter siparişi, operatörler ve son kullanıcılar için kalıcı, verimli ve pragmatik çözümler sunma kararlılığımızı yansıtıyor" dedi.

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even ise, "LCI ve SMFL'den gelen bu önemli yeni helikopter siparişi, Flight Path ortaklığımızın bir sonraki heyecan verici aşamasını işaret ediyor ve kritik misyon sektörüne ihtiyaç duyulan desteği sağlamayı amaçlıyor. Teknik ve finansal inovasyon kombinasyonumuz ve piyasa bilgimiz ve varlığımızla, birçok yeni bölümün geleceğinden eminim" şeklinde konuştu.

THY’nin kredi notu açıklandı THY’nin kredi notu açıklandı

Uzun Vadeli Sürdürülebilir Büyüme

Flight Path ortaklığı, LCI ve Airbus arasında 20 yıllık bir ilişki üzerine inşa ediliyor ve ilk aşama, 2025 yılına kadar en az yedi yeni nesil Airbus helikopterinin teslimatını içerecek. LCI ve SMFL'nin birleşik filosu, şu anda EMS, SAR ve açık deniz rüzgar gibi görevlerde 10'dan fazla ülkede 12 operatör tarafından kullanılan 40'tan fazla Airbus helikopterini içeriyor.

Yeni helikopterler, LCI ve SMFL'nin sürdürülebilir büyüme konusundaki uzun vadeli taahhütleriyle uyumlu. LCI, Sürdürülebilirlik Şartı'nın bir imzacısı olarak, sorumluluk hedeflerine ulaşma ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirme taahhüdüyle hareket ediyor.