Taliban'ın Ağustos 2021'de iktidarı ele geçirmesinden bu yana yabancılara yönelik ölümcül saldırılar büyük oranda azalmıştı.

Afganistan'da düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü İspanyol 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 4 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Saldırı, ülkenin başkenti Kabil'e 180 kilometre mesafedeki Bamyan kentinde meydana gelendi. Nedeni bilinmeyen saldırıda 3 İspanyol turist öldürülürken, 7 kişi de yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, saldırıda bir vatandaşlarının da öldüğünü duyururken böylece toplam ölü sayısı 4'e yükselmiş oldu. Bakanlık olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Turist grubunda bir Norveçli, bir Avustralyalı ve bir Litvanyalı ile birlikte yaralanan üç Afgan daha bulunuyordu.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez yaşanan trajedi karşısında "şoke olduğunu" söyledi.

Bamiyan önemli bir turizm merkezi

Taliban tarafından 2001 yılında yıkılan iki anıtsal Buda heykelinin bulunduğu Bamiyan, Afganistan'ın en çok turist çeken yeri konumunda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda taşlar yerinden oynadı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda taşlar yerinden oynadı

Saldırının ardından İspanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde net bir mesaj verildi: " Afganistan'a seyahat hiçbir koşulda tavsiye edilmemektedir."

Taliban'ın Ağustos 2021'de iktidara dönmesinden bu yana yabancılara yönelik ölümcül saldırılar nadiren görülüyor. Aslında bu, Taliban'ın iktidara gelmesinden bu yana turistlere yönelik ilk saldırı oldu.